BLOG

Asya Su Türkiye’den Arabistan’a Su İhracatı

Dünya genelinde yaşanan sanayileşme hareketleri, artan göç hızı, plansız şehirleşme hareketleri ve değişen iklim şartları, doğal su kaynaklarını olumsuz yönde etkilemektedir. İçme ve kullanma sularının bulunduğu alanlar çevre sorunlarından etkilenmekte ve gittikçe daralmaktadır. Bununla birlikte küresel ısınma ve bilinçsiz su tüketimi doğal su kaynaklarının fonksiyonlarını kaybetmesine sebep olmaktadır. Bu durum global çapta sağlıklı ve güvenli su teminini zora sokmaktadır. Sonuç olarak, ülkelerin arz-talep dengesini sağlamak için sağlıklı ve güvenilir su ihracatı büyük önem kazanmıştır. Özellikle Türkiye’nin içme suyu sattığı ülkeler arasında ilk sıralarda Arabistan, Fransa, İngiltere, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Suriye, ABD, Çin, Japonya, Avustralya ve Güney Afrika Cumhuriyeti yer alıyor.

Son 5 Yılın Su İhracatı İstatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, son beş yılın su ihracatı rakamları şu şekildedir:

  • 2016: Toplam ihraç edilen ambalajlı su 407.571 ton, toplam ciro 64.184.317 $
  • 2017: Toplam ihraç edilen ambalajlı su 424.988 ton, toplam ciro 66.297.121 $
  • 2018: Toplam ihraç edilen ambalajlı su 417.023 ton, toplam ciro 62.328.152 $
  • 2019: Toplam ihraç edilen ambalajlı su 440.038 ton, toplam ciro 61.578.457 $
  • 2020: Toplam ihraç edilen ambalajlı su 369.790 ton, toplam ciro 51.361.783 $

Bu rakamlar, Türkiye’nin su ihracatında ne kadar başarılı olduğunu ve suyun ihracat potansiyelini göstermektedir.

Asya Su Türkiye’den Arabistan’a Su İhracatı

Asya Su, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında tüketicilerin ihtiyaç duyduğu kaliteli ve güvenli içme sularının üretimlerini gerçekleştirmektedir. Özellikle doğal kaynak suyunu en sağlıklı ve temiz koşullarda tüketicilere sunmaktadır. Üstelik doğal kaynak suyumuzun ihracatını yapıyoruz. Alanında uzman personelimiz ve gelişmiş teknolojik altyapımızla çalışmalarımıza odaklanıyoruz. Kanunlara ve ilgili mevzuatlara göre üretim yapıyoruz. Üretim tesislerimiz, personelimiz ve lojistik prensiplerimiz konusunda tamamen yasal prosedürlere tam uyumlu olarak faaliyette bulunuyoruz. Ayrıca tüketici sağlığı açısından %100 sağlıklı ve kalite standartlarında olan doğal kaynak suyumuzu dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediyoruz. Çevreye duyarlılığın sürekliliğini, doğa dostu politikaları ve enerji verimliliğini baz alarak çalışıyoruz.

Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik

Bilindiği üzere sular, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’e göre sınıflandırılır. Örneğin Doğal Mineralli Su, İnsani Tüketim Amaçlı Su, Doğal Kaynak Suyu ve İçme Suları bu mevzuatlara göre tanımlanır ve uygulamaları bu kurallara göre gerçekleştirilir. Özellikle su ihracatı konusunda Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı kontrol belgeleri zorunludur. Üstelik ihracatı yapılacak sular gümrük aşamasında bile tekrar kontrol ve tahlil aşamalarından geçer. Türkiye’nin ilk defa 1997 yılında tanıştığı ambalajlı su, teknolojik cihaz ve aparatlarıyla kullanım kolaylığının bulunması, ekonomik olması ve ayrıca adrese teslim hizmetinin veriliyor olması ile ihracata uygunluğu sebebiyle su sektöründe pazarı oldukça genişletmiştir. Günümüzde ülkemizden dünyanın onlarca ülkesine su ihracatı yapılmaktadır.

Doğal Kaynak Suyunun Tercih Edilme Sebepleri

İhracatı yapılan doğal kaynak suyumuzun tercih edilmesinde pek çok sebep vardır. Bunlar;

  • Sağlık ve Hijyen Koşulları: Azami düzeydedir.
  • Kalite Standartları: Oldukça yüksektir.
  • Gıda Güvenliği: Ürünlerimiz gıda güvenliği kriterlerine sahiptir.
  • Uluslararası Standartlar: Doğal kaynak suyumuz uluslararası standartlara ve parametrelere uygundur.
  • Ekonomik Ürünler: Farklı boyutlarda ve formatlardaki ürünlerimiz ekonomik ve hesaplıdır.
  • Lojistik ve Ulaşım: Kolay ve hızlı ulaşım imkanlarımız mevcuttur.
  • Çevre Dostu Üretim: Doğaya saygılı ve çevre dostu üretim kriterlerimiz ile tüketici memnuniyeti her zaman ön plandadır.

Asya Su olarak, çevreye duyarlılık, kalite ve hijyen standartlarımızı en yüksek seviyede tutarak, doğal kaynak suyumuzu dünya genelinde birçok ülkeye ulaştırıyoruz. Sunduğumuz kaliteli ve güvenilir su ile hem yurt içi hem de yurt dışı pazarda önemli bir konuma sahibiz.

Sıkça Sorulan Sorular

Asya Su hangi ülkelere ihracat yapıyor?

Asya Su, Arabistan, Fransa, İngiltere, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Suriye, ABD, Çin, Japonya, Avustralya ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi birçok ülkeye ihracat yapmaktadır.

Doğal kaynak suyu ihracatında hangi standartlara uyuluyor?

Doğal kaynak suyu ihracatında, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’e uygun olarak üretim yapılmaktadır.

Asya Su’nun hijyen ve kalite standartları nedir?

Asya Su, %100 sağlıklı ve kalite standartlarında üretim yaparak, uluslararası gıda güvenliği kriterlerine uygun ürünler sunmaktadır.

Neden Türkiye’den doğal kaynak suyu tercih ediliyor?

Türkiye’nin doğal kaynak suları, yüksek hijyen ve kalite standartlarına sahip olup, uluslararası standartlara uygundur ve ekonomik fiyatlarla sunulmaktadır.

Asya Su’nun çevreye duyarlılığı nasıl sağlanıyor?

Asya Su, çevre dostu üretim kriterlerine ve enerji verimliliğine odaklanarak çalışmakta, doğaya saygılı politikaları benimsemektedir.

İhracat sırasında suyun kalitesi nasıl kontrol ediliyor?

İhracat öncesinde ve gümrük aşamasında sular, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı kontrol belgeleri ile tahlil edilmekte ve kalite standartlarına uygunluğu sağlanmaktadır.


Sonuç

Asya Su, Türkiye’den Arabistan’a ve birçok ülkeye doğal kaynak suyu ihracatı konusunda lider firmalardan biridir. Sağlık, hijyen ve kalite standartlarını en üst seviyede tutarak, dünya genelinde güvenilir su teminini sağlamaktadır. Çevreye duyarlı politikaları ve yüksek kalite standartları ile Asya Su, su ihracatı konusunda öncü olmaya devam etmektedir.


Bayilik Başvuru
Şikayet